You are currently viewing Lithium ion batterij mee in het vliegtuig?
Batterij vliegtuig

Lithium ion batterij mee in het vliegtuig?

Naar de beurs in het buitenland of een demo geven bij de klant. Steeds meer klanten van AccuCompany ervaren de problemen met luchttransport. We krijgen regelmatig vragen over het vervoer van Li-ion accu’s. Met name in de luchtvaart zijn er strenge regels over de accu grootte accu capaciteit.

De batterij van je apparaat mag het vliegtuig niet is als de energie inhoud groter dan 100Wh. Of de accu nu opgeladen is of niet, Li-ion accu’s boven 100Wh komen het vliegtuig niet is. Met uitzonderlijke toestemming kun je nog tot 160Wh meenemen. Maar de meeste Accu’s voor Pallet-movers, robots, ebike en GPS systemen hebben een hogere capaciteit. AccuCompany maakt Li-ion ion system voor vele industriĆ«le toepassingen. Onze accupacks worden ontworpen en geproduceerd voor de gewenste gebruiksduur. Ook kunnen we in een identieke case, een Li-ion accu maken die voldoet aan de eisen voor luchtvaart.

36 volt Li-ion 90Wh

Een krachtige accu in hoge spanning met lage capaciteit, vereis speciale cellen die hoge stroom kan leveren. De gebruiksduur is weliswaar korter maar de prestaties van het apparaat niet minder! Herken je dit probleem, informeer dan eens naar de mogelijkheden. Voor accutoepassingen tot 72 volt bieden we een oplossing.

LiFePo4 als alternatief?

Gebruik je nog 12 volt als voeding voor je apparaat, dan is het ook mogelijk om een lichtgewicht accu te malen in LiFePo4 cellen. Deze Li-ion ijzer variant is uiterst geschikt als vervanger voor de lood accu. De LiFePo4 accu heeft een lange levensduur en is beschermt tegen diepontlading. Het grootste voordeel is echter nog altijd het gewicht van de accu. De Li-ion ijzer accu is vele malen lichter dan de lood accu. Met LiFePo4 cellen maak je een accupack met een nominale spanning van 12.8 volt, de ideale basic voor 12 volt systemen.