You are currently viewing Magazijn transport over op Li-ion accu
Lood of Li-ion

Magazijn transport over op Li-ion accu

Jaren geleden deed de Li-ion batterij zijn intrede bij laptops en Smartphones, gevolgd schroefmachines en diverse huishoudelijk apparaten. Nu zijn Li-ion accu’s zijn niet meer weg te denken uit elektrische fietsen en auto’s. Ook steeds andere vormen van transport gaan over op Li-ion accu’s.

Lood of Li-ion?

Het grote voordeel van de Li-ion accu’s is de levensduur van Li-ion cellen. Ten opzichte van Loodaccu’s, zijn Li-ion veelvuldig oplaadbaar en beschermd tegen diepontlading wat de levensduur aanzienlijk verandert. Ook is de Li-ion accu lichtgewicht, zeer compact, snel op te laden en snel uitwisselbaar. Bovendien is een Li-ion pakket op maat te maken in bijna elke gewenst spanning en capaciteit.

Voor bovenstaande magazijn kar is gekozen voor een wisselbare Li-ion accu van 440Wh. In plaats van een XL accu is een wisselbare accu gekozen voor nagenoeg continue gebruik.

Li-ion accu in Magazijn transporten

Door het geringe gewicht van de accu is het mogelijk om deze op grijp-hoogte te plaatsen snel te wisselen. Bij het plaatsen van de accu wordt automatisch contact gemaakt met de controller. Via een docking station worden de gebruikte accu weer teruggeplaatst voor herlading van de accu.

Zoek je een accu oplossing voor jouw product? We denken graag mee aan een oplossing!