You are currently viewing Je Elektrische fiets van een oud vrouwtje kopen? Pas op!
Fietsaccu onderhoud

Je Elektrische fiets van een oud vrouwtje kopen? Pas op!

‘Er staat pas 700 kilometer op de teller’ Dat klinkt aantrekkelijk, maar pas op. Als de fiets al een aantal jaren oud is, en heeft weinig kilometers gemaakt, dan is de kans groot dat de accu voor langere tijd niet is gebruikt. De Capaciteit van een (fiets) accu degradeert aanzienlijk bij lange stilstand. De degradatie is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte cellen. De Panasonic Sanyo cellen hebben hier minder last van.

Test je fietsaccu zelf!

Wil je de conditie van de accu laten testen op Capaciteit dan is dat natuurlijk geen probleem. Ook kun je zelf de accu testen door de oplaadtijd van de accu te meten. Het je een fietsaccu oplader met een stroom van 2A en een fietsaccu met een capaciteit van 12Ah, dan zou de lader er 6 over moeten doen op de accu geheel vol te laden. Dus is je accu vanuit lege toestand als in een uutje volgeladen, dan is je restcapaciteit nog maar 2Ax1h = 2Ah

Een fietsaccu die regelmatig wordt gebruik gaat het langste mee. Die conclusie kunnen wij als revisie bedrijf wel trekken. Ook zien wij de accu’s met betere merkcellen, pas na 8 jaar binnen komen, terwijl de goedkopere modellen al na 3 jaar op onze werktafel verschijnen. Wil je lang plezier hebben van de fietsaccu. Behandel je accu dan volgens onze tips!