You are currently viewing Makerblock li-ion batterij ook voor Arduino

Makerblock li-ion batterij ook voor Arduino

De Makeblock Education Robot Wordt geleverd met de 18650 Li-ion accupack van BronBatterijen. Het voordeel van dit accupack is dat het een grote energie inhoud heeft en daarmee langdurig gebruikt worden. Deze Li-ion accupack heeft een nominale spanning van 7,4 volt en is daarmee ook geschikt voor onder andere Arduino Uno. De accu bestaat uit 2 hoogwaardige Samsung cellen met een rated capacity van 2900 mAh

Li-ion 18650 effectieve capaciteit

Hoewel de Li-ion cellen worden verkocht als 2900 mAh leert onze ervaring dat je daar een effectieve capaciteit hebt van 2800 mAh, ofwel 20,7 Wh. De accupacks zijn voorzien van een BMS die de accupack balanceert en bescherm tegen over- en onder beveiliging.

Kwaliteit en prijs

Van Alibaba tot Topklasse 18650 cell bevat wel de hele reeks van rommel tot kwaliteit, en dat is recht evenredig met de prijs. Diverse webstores in china bieden cellen aan met een capaciteit van 4000mAh. Hoewel het theoretisch onmogelijk is, om deze energiehoeveelheid in de cel te proppen, wilden we het toch even testen. En inderdaad, deze halen cellen kwamen niet verder dan 1200 mAh, een factor 3 lager dus. Naast het probleem van onrealistische capaciteit, telt dan ook nog de Degradatie van de cel. Neem een fietsaccu van Cranenbroek (Chinese 18650 cell ) en Flyer ( Sanyo cell ), leg deze een jaar weg, en ga dan fietsen!! De accu met chinese cellen doet waarschijnlijk niets meer, terwijl de Sanyo nauwelijks wat heeft geleden.