You are currently viewing Jaarlijks onderhoud Lithium (fiets) accu

Jaarlijks onderhoud Lithium (fiets) accu

Is je lithium fietsaccu nog veilig op te laden?

Je fietsaccu maakt heel wat mee! Regen, vorst, rammelen over hobbelwegen, opladen in de zomer hitte, heb je de accu per ongeluk laten vallen? Het veilig opladen van je lithium fietsaccu is geen probleem als je een nieuwe accu hebt. Maar is je accu al een aantal jaren oud en heeft deze al heel wat meegemaakt? Lithium accu’s die beschadigingen oplopen op de Lithium cellen, hebben een verhoogde kans op ontbranding als de temperatuur in de accu tijdens het laden te hoog oploopt.

Controle en onderhoud van Lithium accu’s

Je kunt je fietsaccu eenvoudig zelf controleren op beschadigingen en rammeltjes. Is je fietsaccu een keer gevallen en de behuizing beschadigd, of kan de lithium accupack bewegen het omhulsel? Dan wordt het tijd voor onderhoud! Een beschadigde behuizing kan ook schade aan de accupack hebben veroorzaakt, maar ook is de accu niet meer waterdicht! Water en elektronica zijn geen vrienden van elkaar!  In dat geval wordt het tijd voor onderhoud. Laat je accupakket controleren en zorg dat de accubehuizing weer waterproof wordt. 

Meten is weten

Heb je twijfels over de conditie van jouw accu. Laat deze dan controleren door een accu expert. Wij voeren een visuele controle uit op het cellen pakket en op de accu behuizing. We voeren kleine reparaties uit op accu omhulsels of bij ernstige schade vervangen we het omhulsel. Ook kunnen we een temperatuurmeting doen tijdens het opladen en ontladen van je fietsaccu en meten we de capaciteit van je accu. Wij zorgen ervoor dat je fietsaccu weer in goede conditie is zodat je die veilig kunt opladen.

Fietsaccu onderhoud op locatie

Heb je meerdere fietsen in beheer, verhuur of in gebruik binnen je bedrijf? Ook dan kun je bij AccuCompany terecht voor accu controle en onderhoud. Voor het verzenden van meerder fietsaccu’s is een ADR Transport vereist. AccuCompany is gecertificeerd voor ADR transport zorgt voor veilig transport Lithium accu’s. Voor een vast bedrag per jaar kunnen we ook op lokatie de Lithium accu’s binnen je bedrijf jaarlijks controleren  

App je accu!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor controle van onderhoud, stuur ons foto van je fietsaccu en wij geven aan wat de mogelijkheden zijn.  Afhankelijk van het merk van je fietsaccu kunnen we al inschatten wat de risico punten zijn van je accu en wat we kunnen doen om de accu conditie te controleren.